Brüsszeli zöldség

Gyakornoki állás a GEF-nél 5 hónapig Brüsszelben. Biztos lesz egy csomó érdekes dolog.

Friss topikok

Linkblog

A Spa utca jelentkezik

2011.01.12. 16:13 FEszter

Továbbra sincs miért panaszkodnom. A ház, ahol a vackomat berendeztem, mindig tartogat valami izgalmas eseményt a számomrra. 
 
Karácsony elött az volt az egyik fő elfoglaltságunk a lakótársaimmal, hogy megpróbáltunk fényt deríteni az időről időre megfogyatkozó majonézes bödönök, tojásos dobozok, lekváros üvegek nyitjára. Feltételezésünk szerint a földszinten lakó orosz barátunk lehetett a hunyó; ő az, aki a hét majd' minden napján késő este ér haza, általában egy kicsit részegebben a kelleténél. Logikus hogy ilyenkor éhesebb az ember, az élelmiszer boltok pedig hajnali 2-kor már nem kifejezetten tartanak nyitva. A konyhai polcokon található finomságok elég hívogatóak lehetnek ehhez hasonló helyzetekben. Persze amikor felelősségre vontam a srácot, hogy ugyan ne zabálja már fel az összekuporgatott elemózsiánkat, ordítva kérte ki magának a rágalmazást. (De előtte még magától megmutatta az üres teás dobozomat, hogy ő igazán, csak tegnap este ivott meg három filtert ebből, ne vicceljek, hogy enné már meg a kajánkat. Òriási.) 
 
Már most érzem: az alattam lakó bolond lengyel lány ébresztőórájának hangja nagyon fog hiányozni, ha nem leszek itt. De azért mégis, vasárnap negyed 8-ra beállítani és nem felkelni a hangjára – azért ez már mégiscsak túlzás egy kicsit. Ùgyhogy erőt vettem magamon és levánszorogtam a szobájához hogy finoman feldörömböljem az ágyból. Végülis úgyis fel akar kellni, ha már csörög az a szaros ébresztőóra. A kopogásra sem történt semmi, ezért az udvarról próbáltam meg az ablakon keresztül valahogy kirángatni az ágyból. Erre mit látok? A függöny elhúzva, az ágya tök üres, csak az ébresztőórája csörög rendületlenül. Ajtó-ablak persze zárva. Ő meg gondolom Lengyelországban, vagy ki tudja hol. Ki tudja, meddig.  
 
Ès képzeljétek, megjavították a szobám melletti WC-t. Szeptember óta ömlött belőle a trutyi, novemberben szóltam a főbérlőnek, hogy jó lenne valamit csinálni, és mára már kész is. Még a lámpát is fel lehet kapcsolni, hála az új égőnek. Megbízható források szerint a belgákat sem könnyü felülmúlni a körülményes ügyintézések tekintetében. 
 
(Ma pl. 5 (5!) órát vártam a Leonore-ral a kórházban, miután reggel kificamította a bokáját. 3 óra várakozást követően végre behívták a rendelőbe, ott megröntgenezték és újra kiküldték a sajgó bokájával várakozni még másfél órára. Mikor este fél 9-kor újra bemehetett, egy ismeretlen orvos fogadta, aki nagyon illedelmesen kérdezte meg tőle, hogy mi a panasza...)  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://brusszelizoldseg.blog.hu/api/trackback/id/tr952579179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fkriszti 2011.01.13. 11:34:24

Bocs Eszter, ezt most hazavetítem.

Ezen nincs mit meglepődni. Ez egy sztereotípia, hogy mindenhol jobb és tökéletesebb, pontosabb és igazságosabb, mint itthon. Hadd legyen a brüsszelieknek is ez meg, hátha ők is elvágyódnak. Mi meg hadd érezzük ott magunkat otthon. :)

Egyébiránt a lényeg: aki Magyarországról panaszkodik, nyög és siránkozik, az egyszerűen nem ismeri igazán. És aki ezt teszi bármilyen másik országgal, hellyel arra szintén ez igaz. A természetben is van egyensúly, meg mindenhol, különben nem stimmelnének a dolgok. Tessék ennek örülni.

És visszatérve Eszter: azért ez a telefon dolog baromira nem kedves a lánytól. Törjétek be az ajtót, vagy másszatok be az ablakon, vagy tudakoljátok meg, hogy mikor jön haza. :)

fkriszti 2011.01.13. 11:35:14

@fkriszti: (mármint, amit írtam 3 bekezdés az nem neked szólt, hanem mindenki olyannak, tudod....) ;)